*

KRUIDENGENEESKUNDE BEHOORT TOT ÉÉN VAN DE OUDSTE BEHANDELMETHODEN DIE WE KENNEN. SINDS MENSENHEUGENIS MAAKT MEN GEBRUIK VAN PLANTEN EN KRUIDEN OM ZICHZELF TE GENEZEN EN TE VOEDEN. KRUIDENGENEESKUNDE IS EEN HOLISTISCHE GENEESWIJZE, BIJ DE BEHANDELING WORDEN DE STOFWISSELING EN DE ORGANEN RECHTSTREEKS BEÏNVLOED, WAARBIJ OOK VAAK SPRAKE IS VAN EEN INWERKING OP DE PSYCHE. OP DEZE WIJZE WORDT DE GENEESKRACHT VAN DE MENS OP EEN DIRECTE MANIER GESTIMULEERD. 

KRUIDENGENEESKUNDE, OOKWEL FYTOTHERAPIE GENOEMD, KAN WORDEN TOEGEPAST OM DE VOLGENDE DOELEN TE BEREIKEN;

·      *  ALGEMENE GEZONDHEIDSBEVORDERING

·      *  ZELFGENEZEND VERMOGEN VAN HET LICHAAM HET STIMULEREN

·      *  VERMINDERING VAN KLACHTEN

·       * REMMING VAN HET ZIEKTEPROCES

UITERAARD IS HET AFHANKELIJK VAN DIVERSE FACTOREN OF DE GEWENSTE DOELEN OOK HAALBAAR ZIJN D.M.V. FYTOTHERAPIE. DAARBIJ IS HET OOK MOGELIJK OM IN COMBINATIE MET ANDERE THERAPIEVORMEN FYTOTHERAPIE IN TE ZETTEN.

KRUIDEN EN PLANTEN DIE WORDEN GEBRUIKT BEVATTEN IN DE MEESTE GEVALLEN EEN AANTAL BESTANDDELEN WAARAAN DE WERKZAAMHEID VAN HET BETREFFENDE MIDDEL KAN WORDEN ONTLEEND. VEEL VAN DEZE BESTANDDELEN VINDEN WE OOK TERUG IN ONZE DAGELIJKSE VOEDINGSMIDDELEN. GENEESKRUIDEN BEVATTEN MINDER EIWITTEN, VETTEN EN KOOLHYDRATEN, MAAR JUIST MEER VITAMINE, MINERALEN EN ANDERE BELANGRIJKE WERKZAME STOFFEN ZOALS O.A ALKALOÏDEN.

 

ER ZIJN MEERDERE TOEPASSINGSVORMEN MOGELIJK BIJ FYTOTHERAPIE, AFHANKELIJK VAN UW EIGEN WENSEN EN HET BEOOGDE EFFECT ZAL BESLOTEN WORDEN WELKE VORM HET BESTE BIJ U PAST.