*

VERKEERDE VOEDING EN EEN VERKEERDE MANIER VAN VOEDEN KUNNEN ONS ZIEK MAKEN, MAAR IN GEVAL VAN ZIEKTE KAN VOEDING JUIST GENEZEND WERKEN!

ETEN IS EEN BASISBEHOEFTE VAN DE MENS, ECHTER WAT WE ETEN IS EEN KEUZE. TE VAAK KIEZEN WIJ HET GEMAK VAN KANT EN KLAAR MAALTIJDEN OF ONGEZONDE VOEDING IN PLAATS TE KIEZEN VOOR PURE ONBEWERKTE VOEDING DIE EEN GEZONDE INVLOED HEEFT, NIET ALLEEN FYSIEK, MAAR OOK MENTAAL.

HET EFFECT VAN ONGEZONDE VOEDING IS NIET DIRECT ZICHTBAAR, MAAR OP LATERE LEEFTIJD KOMEN ER PROBLEMEN DIE EEN RELATIE HEBBEN MET VOEDING DOOR DE JAREN HEEN. BEGIN DAAROM ZO VROEG MOGELIJK MET GEZONDE VOEDING, ZELFS ZWANGERE VROUWEN HEBBEN INVLOED OP HUN ONGEBOREN KIND DOOR HET ETEN VAN DE JUISTE VOEDING.

MAAR VOEDING IS MEER DAN ENERGIE VOOR JE LICHAAM, VOEDING ZEGT OOK VEEL OVER OF JE" LEKKER IN JE VEL" ZIT EN OVER WELK TYPE MENS JE BENT VANDAAR DE UITDRUKKING JE BENT WAT JE EET”.

VOEDING KAN OOK JE NATUURLIJKE MEDICIJN ZIJN. GEZONDHEIDSKLACHTEN EN VOEDING ZIJN NAUW MET ELKAAR VERBONDEN, DOOR DE JUISTE VOEDING TOT JE TE NEMEN EN BEPAALDE VOEDING TE ELIMINEREN KUN JE HET ZELF GENEZEND VERMOGEN VAN JE LICHAAM ACTIVEREN. DE RELATIE VAN VOEDING TOT GEZONDHEID IS LANGE TIJD ONDERSCHAT GEWEEST, MAAR GELUKKIG WETEN STEEDS MEER MENSEN DAT JE ZELF INVLOED HEBT OP JE GEZONDHEID D.M.V. DE JUISTE VOEDING.

 

GEZOND ETEN IS VOOR IEDEREEN VAN BELANG, VAN JONG TOT OUD, WEL OF GEEN GEZONDHEIDSKLACHTEN. ECHTER GEZONDE VOEDING HOORT GEEN KWELLING TE ZIJN, JE MOET JEZELF NIET HOEVEN DWINGEN OM GEZOND TE ETEN,  HET HOORT GOED TE VOELEN, JE MOET HET ECHT WILLEN OM GEZOND TE ETEN EN TE LEVEN.

 

GEZONDE VOEDING IS PERSOONLIJK, WAT VOOR DE EEN GOED IS, KAN VOOR DE ANDER NIET TE VERDRAGEN ZIJN, VANDAAR IS HET LASTIG OP BEPAALDE PRODUCTEN HET ETIKET “GEZOND” TE PLAKKEN. JE LICHAAM GEEFT ZELF WEL AAN WAT HET WEL EN NIET KAN VERDRAGEN, AL DUURT HET SOMS EVEN VOORDAT JE HET KUNT BEGRIJPEN WAT JE LICHAAM JE VERTELT.

 

PROBEER BEWUST TE WORDEN VAN WAT JE EET EN WANNEER JE HET EET, EET JE OMDAT JE TREK HEBT OF HONGER? EET ZO MIN MOGELIJK BEWERKTE, GEFABRICEERDE VOEDING MET ZO MIN MOGELIJK TOEVOEGINGEN EN ZO VEEL MOGELIJK PURE, ONBEWERKTE VOEDING, VOEDING DIE ONTSTAAT IN DE NATUUR.